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Changes in climate extremes, fresh water availability and vulnerability to food insecurity projected at 1.5°C and 2°C global warming with a higher-resolution global climate model

2018

The study examined how weather extremes caused by climate change could raise the risk of food shortages in many countries. Scientists looked at the difference between global warming of 1.5°C and 2°C (compared to pre-industrial levels) and found that -- despite increased vulnerability to food insecurity in both scenarios -- the effects would be worse for most countries at 2°C. The study looked at 122 developing and least-developed countries, mostly in Asia, Africa and South America - including Brazil.

Autor
Richard A. Betts, Lorenzo Alfieri , Catherine Bradshaw , John Caesar , Luc Feyen , Pierre Friedlingstein , Laila Gohar , Aristeidis Koutroulis , Kirsty Lewis , Catherine Morfopoulos , Lamprini Papadimitriou. Katy J. Richardson , Ioannis Tsanis and Klaus Wyser
Organização(ões) Responsável(is)
University of Exeter
Link do conteúdo
http://rsta.royalsocietypublishing.org/content/roypta/376/2119/20160452.full.pdf
Tipo do conteúdo
Artigo Científico
Público-alvo
Comunidade Científica
Idioma
Português, Inglês
Colaboradores
Tema
Desastres Naturais Recursos Hídricos Segurança Alimentar e Nutricional
Palavras-chave
modelos climáticos,cenários climáticos,projeções,eventos extremos,segurança alimentar,vulnerabilidade,aquecimento global
Escopo Geográfico
Sem escopo específico
Fase 2: Análise de impactos e vulnerabilidades
  • Apoia o entendimento de impactos e vulnerabilidades relacionados à mudança do clima
  • Contém informações úteis para compreender as características biofísicas e socioeconômicas de um território

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