Changes in climate extremes, fresh water availability and vulnerability to food insecurity projected at 1.5°C and 2°C global warming with a higher-resolution global climate model
2018
The study examined how weather extremes caused by climate change could raise the risk of food shortages in many countries. Scientists looked at the difference between global warming of 1.5°C and 2°C (compared to pre-industrial levels) and found that -- despite increased vulnerability to food insecurity in both scenarios -- the effects would be worse for most countries at 2°C. The study looked at 122 developing and least-developed countries, mostly in Asia, Africa and South America - including Brazil.
- Autor
- Richard A. Betts, Lorenzo Alfieri , Catherine Bradshaw , John Caesar , Luc Feyen , Pierre Friedlingstein , Laila Gohar , Aristeidis Koutroulis , Kirsty Lewis , Catherine Morfopoulos , Lamprini Papadimitriou. Katy J. Richardson , Ioannis Tsanis and Klaus Wyser
- Organização(ões) Responsável(is)
- University of Exeter
- Tipo do conteúdo
- Artigo Científico
- Público-alvo
- Comunidade Científica
- Idioma
- Português, Inglês
- Colaboradores
- Tema
- Desastres Naturais Recursos Hídricos Segurança Alimentar e Nutricional
- Palavras-chave
- modelos climáticos,cenários climáticos,projeções,eventos extremos,segurança alimentar,vulnerabilidade,aquecimento global
- Escopo Geográfico
- Sem escopo específico
- Fase 2: Análise de impactos e vulnerabilidades
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- Apoia o entendimento de impactos e vulnerabilidades relacionados à mudança do clima
- Contém informações úteis para compreender as características biofísicas e socioeconômicas de um território