Climate Resilience for Tourism in Honduras - Private Models for Agricultural Climate Adaptation in Honduras and Nicaragua
Aiming to increase climate resilience among small producers and small business in Latin America and the Caribbean, the ProAdapt facility entrusted GCAP and Grupo Laera with the identification of project entry points in Nicaragua and Honduras. The process originally focused on the agriculture sector and selected three products for analysis—cocoa, honey, and milk. Later, it was expanded to include micro-, small-, and medium-sized enterprises (MSMEs) providing services and/or products within the tourism sector. The study presents Climate Resilience for Tourism in Honduras; Climate Risks Across the Sector; Project Entry Points, Beneficiaries, and Potential Partners; Adaptation Initiatives; Outcomes in Promoting Resilience; and Monitoring, Learning, and Evaluation.
- Autor
- Mirza Castro, Carmen Lacambra, Juan Lacambra, Claudia Múnera, Carl Spilker and Thomas E Downing
- Organização(ões) Responsável(is)
- BID
- Tipo do conteúdo
- Estudo
- Público-alvo
- Empresas
- Idioma
- Inglês
- Colaboradores
- Tema
- Turismo
- Palavras-chave
- turismo,análise de riscos,setor privado,zona costeira
- Escopo Geográfico
- Sem escopo específico
- Fase 2: Análise de impactos e vulnerabilidades
-
- Apoia o entendimento de impactos e vulnerabilidades relacionados à mudança do clima
- Contém informações úteis para compreender as características biofísicas e socioeconômicas de um território
- Fase 3: Elaboração do plano de ação
-
- Apresenta ferramentas e métodos para planejamento em adaptação
- Expõe casos e experiências de planejamento na agenda de clima